Pastravi cu napi umpluti cu oua si sote de arpagic

Printeaza

 Pastravi cu napi umpluti cu oua si sote de arpagic

Ingrediente:Pastravi cu napi umpluti cu oua si sote de arpagic

  • 6 păstrăvi
  • 100 g ulei
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 8 napi mari
  • 200 g arpagic
  • 100 g măsline vezi
  • 1/2 lămîie
  • puţin vin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Napii se curăţă rotunzi şi se scobesc cu un cuţitaş pentru umplut. Se fierb 10 minute, se scot şi se pun pe un şervet.

Păstrăvii se spală bine, se dă sare şi piper şi se aşază pe un platou de metal, apoi se dau la cuptor 10-15 minute cu ulei.

Ouăle se fierb 10 minute, se toacă împreună cu verdeaţa şi se umplu napii. Arpagicul cu măslinele fără sîmburi se sotează în uiei, se pune puţin vin şi se fierbe într-un vas cu capac.

Cînd este gata, se serveşte peştele. Se adaugă la garnitură şi napii umpluţi.

Se presară cu verdeaţă tocată, ulei şi cu felii de lămaie fără coajă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.