Păstrăvi cu sos
PrinteazaPăstrăvi cu sos
- 2 păstrăvi
- 1 lămâie
- 300 g cartofi
- 100 g morcovi
- 20g usturoi
- marar
- 100 ml smantana
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii se pun fiert în apă cu sare şi,se scot şi se trag 1 tigaie în 50 g unt.
Păstrăvii s dau prin faină, li se depărteaz fălcile cu jumătăţi de scobitos re şi se prăjesc în unt, întâi pe burtă şi apoi pe cele două feţe.
Sosul se prepară la tigaie din 20 g unt sucul de la jumătate de lămâie sare, piper şi pătrunjel.
Se aşazâ totul pe farfurie (păstrăvii pe burtă) şi legumele se stropesc cu sos din abundenţă.
Se ornează cu felii de lămâie şi marar.
Pofta buna!