Păstrăvi fierţi cu cartofi noi
PrinteazaPăstrăvi fierţi cu cartofi noi
Ingrediente:
- 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare
- 400 g cartofi noi
- 3 linguri de unt
- câteva fire de pătrunjel veirde
- o lămâie
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la foc mic, într-o cratiţă încăpătoare, în apă fierbinte cu sare. Se lasă 12-15 minute, după care se scot (cu atenţie, ca să nu se rupă) şi se pun pe un platou încălzit.
Se topesc două lingurii de unt şi se toarnă, fierbinte, peste peşti. Se aşază alături garnitura de cartofi noi, fierţi, peste care se pune restul de unt frecat cu pătrunjel verde tocat rmărunt. Şi peştii, şi cartofii se stropeîsc cu zeamă de lămâie.
Păstrăvi fierţi cu cartofi noi
Pofta buna!
Foarte gustos.