Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Printeaza

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare
  • 400 g cartofi noi
  • 3 linguri de unt
  • câteva fire de pătrun­jel veirde
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la foc mic, într-o cratiţă încăpătoare, în apă fierbinte cu sare. Se lasă 12-15 minute, după care se scot (cu atenţie, ca să nu se rupă) şi se pun pe un platou încălzit.

Se topesc două lingurii de unt şi se toarnă, fierbinte, peste peşti. Se aşază alături garnitura de cartofi noi, fierţi, peste care se pune restul de unt frecat cu pătrunjel verde tocat rmărunt. Şi peştii, şi cartofii se stropeîsc cu zeamă de lămâie.

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.