Păstrăvi fierţi in vin, cu sos
PrinteazaPăstrăvi fierţi in vin, cu sos
Ingrediente :
- 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- două felii de miez de pâine
- 100 ml lapte
- 25 g unt
- 8 ciuperci
- o ramură de cimbru
- 3 căţei de usturoi
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la fiert împreună cu legumele (curăţate, spălate şi tăiate în rondele) şi cu vinul. Ciupercile se curăţă, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt, după care se lasă deoparte.
In sosul rămas se adaugă usturoiul tăiat în felii, cimbrul tocat mărunt şi miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors. Se freacă până când se obţine o pastă omogenă, apoi se subţiază cu zeama în care au fiert păstrăvii şi se pasează prin sită.
Se scot păstrăvii din zeama lor, se aşază în farfurie şi se asezonează cu sos. Se poate decora cu pătrunjel tocat mărunt.
Păstrăvi fierţi în vin, cu sos
Pofta buna!