Păstrăvi fierţi in vin, cu sos

Printeaza

Păstrăvi fierţi in vin, cu sos

Păstrăvi fierţi in vin, cu sos

Ingrediente :

  • 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • două felii de miez de pâine
  • 100 ml lapte
  • 25 g unt
  • 8 ciu­perci
  • o ramură de cimbru
  • 3 căţei de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la fiert împreună cu legumele (curăţate, spălate şi tăiate în rondele) şi cu vinul. Ciupercile se curăţă, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt, după care se lasă deoparte.

In sosul rămas se adaugă usturoiul tăiat în felii, cimbrul tocat mărunt şi miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors. Se freacă până când se obţine o pastă omogenă, apoi se sub­ţiază cu zeama în care au fiert păstrăvii şi se pasează prin sită.

Se scot păstrăvii din zeama lor, se aşază în farfurie şi se asezonează cu sos. Se poate decora cu pătrunjel tocat mărunt.

Păstrăvi fierţi în vin, cu sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.