Pastravi fierti in smantana

Printeaza

Pastravi fierti in smantana din: pastravi, smantana, sare, unt, marar, malai, apa, unt.

Ingrediente:

  • 4-6 păstrăvi mijlocii
  • 6 linguri cu smântână
  • sare
  • 1 lingură cu unt
  • mărar tocat
  • 300 g mălai
  • 1 l apă caldă
  • sare
  • 1 lingură cu unt – pentru mămăligă

 

Mod de preparare:

Păstrăvul este un peşte cu came delicată, fără solzi care să necesite să fie curăţaţi. Când se serveşte la masă se înlătură pielea care se desprinde uşor.

Curăţaţi peştii de aripi, faceţi o incizie pe burtă, goliţi cu atenţie şi săraţi pe dinăuntru. Lăsaţi să stea cu sarea pe ei 10 min. Scurgeţi şi spălaţi iar cu apă rece. Uscaţi peştii în prosop de bumbac şi puneţi-i pe rând în unt cald să se rumenească uşor.

Schimbaţi peştii în vas mai mare, turnaţi smântână peste ei şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 min. Săraţi şi continuaţi fierberea 2-3 min.

Stingeţi focul, presăraţi mărar tocat peste smântână, lăsaţi să se răcească 10 min şi serviţi cu pâine proaspătă sau mămăligă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Curry de oaie

Curry de oaie – Curry-ul de oaie este un preparat exotic, plin de arome bogate și condimente intense, ideal pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale indiene. Acest fel de mâncare combină bucățile fragede de carne de oaie cu un amestec de condimente aromate, creând o experiență culinară de neuitat. Gustul complex și profund al acestui curry […]

Vermicelli cu Legume și Sos de Soia

Vermicelli cu Legume și Sos de Soia: Rețeta Rapidă și Delicioasă pentru Orice Masă – un preparat simplu și gustos, inspirat din bucătăria asiatică.  Este o opțiune ideală pentru un prânz rapid sau o cină ușoară, fiind, de asemenea, potrivită pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană. Ingrediente 200 g vermicelli (tăiței de […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.