Pastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi pai
PrinteazaPastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi pai
Ingrediente:
- 6 păstrăvi a 200 g
- 300 g fileu de peşte
- 1 ou
- puţin lapte
- sare
- piper
- 400 g cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei pentru prăjit cartofi
- 1/2 lămaie
- 1 felie de franzelă
Mod de preparare:
Pastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi pai: Păstrăvii se curăţă, se spală şi cu un cuţitaş se scot oscioarele şi şira pe la burtă.
Se umplu cu o tocătură făcută din fileuri de peşte, 1 ou crud, sare, piper, franzela muiată şi stoarsă şi puţin lapte.
Fiecare păstrăv se înveleşte în hartie pergament unsă cu ulei şi se frige încet la grătar, timp de 20-25 minute.
Se servesc fierbinţi garnisiţi cu cartofi pai, felii de lămaie fără coajă şi buchete de pătrunjel.
Pofta buna!