Păstrăvi in aspic
PrinteazaPăsrtrăvi in aspic
- 4 păstrăvi de câte 250-3500 g fiecare
- zarzavat pentru supă ((morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârmac, o ceapă)
- o foaie de dafin
- 4 foi die gelatină
- 300 g ciuperci
Mod de preparare:
Păstrăvii (curăţaţi şi spălaţi) se fierb împreună cu zarzavatul (curăţat, spălat şi tăiat în jumătăţi sau sferturi) şi cu ciupercile (curăţate şi spălate). Se scot apoi peştii pe un platou mai adânc.
Se aşază ciupercile împrejurul lor, apoi se strecoară zeama şi se dizolvă în ea foile de gelatină, ames-tecându-se bine. Se toarnă zeama peste păstrăvi şi ciuperci şi se dă platoul la rece, pentru ca să se prindă aspicul.
Pofta buna!
Imi place pastravul, e un peste bun.