Pastravi la cuptor
PrinteazaPastravi la cuptor
- 4 păstrăvi
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 1 legatura pătrunjel verde
- 1 linguriţă de busuioc uscat pentru fiecare peşte
- 2 linguriţe boia
- 2 linguriţe piper negru
- 2 linguriţe piper roşu
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă păstrăvii, se spală şi se ung bine cu ulei pe dinafară şi pe dinăuntru. Se taie pătrunjelul mărunt şi se amestecă într-un castron cu toate mirodeniile busuiocul, boiaua, piperul, sarea.
O parte din mirodenii se bagă în fiecare peşte, restul se presară pe deasupra. In fiecare peşte se pune câte o linguriţă de unt.
Fiecare păstrăv se înfăşoară în folie de aluminiu, se pune în tavă şi se ţine la cuptor 45 de minute. Peştii se scot din cuptor şi se pun pe un platou, înfăşuraţi în folia de aluminiu, care se scoate numai după ce în farfurii s-a pus garnitura de cartofi natur, stropiţi cu lămâie.
Pofta buna!
Hmm…foarte gustos pastravul…vreau si eu!