Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pastravi la gratar cu rosii cherry si ceapa verde din: pastravi, lamai, ulei de masline, rosii cherry, patrunjel, ceapa verde, cartofi, sare si piper.
- 3 păstrăvi
- 3 lămâi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 10 roşii cherry
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de ceapă verde
- 7-8 cartofi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se spală peştii foarte bine, se curăţă şi se eviscerează. Se marinează astfel: se stropesc cu zeamă de lămâie amestecată cu ulei de măsline, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă lafrigider minimum 2 ore.
După aceea, se învelesc complet în hârtie de copt, care este o alternativă mult mai sănătoasă la foliade aluminiu, şi se aşază pe grătarul foarte bineîncins. Se lasă la fript 15 minute pe fiecare parte.
Intre timp, se curăţă cartofii, se taie sferturi şi se pun la fiert în apă cu sare. Se servesc lângă peşte împreună cu roşiile cherry şi cu feliuţe de lămâie. Se adaugă, la final, pătrunjel.
Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde
Pofta buna!