Păstrăvi cu legume şi măsline la cuptor

Printeaza

Păstrăvi cu legume şi măsline la cuptor din: pastravi, morcovi, ceapa, rosii, telina, usturoi, masline, ulei, cimbru, frunze de salvie, sare, piper.

Ingrediente:Pastravi_cu_legume_si_masline_la_cuptor

  • 4 pastravi potriviti
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • 1 telina mica
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g masline
  • 50 ml ulei
  • 2-3 fire de cimbru verde
  • 2-3 frunze de salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi ceapa, morcovii şi ţelina, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Roşiile spălate, tăiaţi-le în cubuleţe.Puneţi într-o tavă adâncă peştele, apoi peste acesta puneţi legumele şi roşiile.

Adăugaţi, măslinele, usturoiul, cimbrul şi salvia, toate tocate mărunt. Presăraţi totul cu sare şi piper după gust şi puneţi tava în cuptorul încins.  Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute iar când se scoate din cuptor stropiţi peştele cu un pic de ulei de măsline pentru un adaos de savoare.

Serviţi păstrăvii calzi, cu garnitură de legume şi măsline

Păstrăvi cu legume şi măsline la cuptor

Pastravi_cu_legume_si_masline_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.