Pastravi pe pat de ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de pastravi pe pat de ciuperci din: pastravi, ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, vin alb sec, oregano, patrunjel verde, sare, piper, rosii cherry si felii de lamaie.
- 4 pastravi potriviti
- 500 g ciuperci champignon mici
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura zeama de lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- 4 linguri vin alb sec
- oregano uscat
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 500 g rosii cherry
- felii de lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă păstrăvii de solzi şi intestine, se condimentează cu sare, după gust, se ung cu ulei, se împachetează în hârtie de pergament unsă bine cu ulei şi se frig pe grătarul bine încins câte 7-8 minute pe fiecare parte.
Intre timp, se curăţă ciupercile, se spală, se zvântă în prosoape absorbante şi se prăjesc în ulei bine încins, într-o tigaie mare, largă, pentru a se evapora repede zeama lăsată şi pentru a se prepara ciupercile crocante.
In timpul prăjirii, se presară cu oregano uscat, după gust, se adaugă usturoiul zdrobit, zeama de lămâie şi vinul alb sec. Se potriveşte gustul de sare şi de piper, se adaugă roşiile cherry, se lasă să fiarbă cinci minute şi se dau deoparte de pe foc.
Păstrăvii se servesc calzi, pe pat de ciuperci, garnisiţi cu felii de lămâie şi presăraţi cu pătrunjel verde tocat. Pot fi însoţiţi de cartofi natur şi salată verde, după gustul fiecăruia.
Pastravi pe pat de ciuperci
Pofta buna!