Pastravi pe pat de cartofi
PrinteazaO reteta de pastravi pe pat de cartofi din: pastravi, cartofi, ardei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, sare, pipet, zeama de lamaie, patrunjel verde si mujdei de usturoi.
- 6-8 păstrăvi de mărime potrivită
- un kg cartofi
- 700-800 g din alte legume pe care le ai la îndemână: ardei, ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel, sare, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel verde
facultativ:
- mujdei de usturoi
Mod de preparare:
Peştii se eviscerează, se spală şi se freacă puţin cu sare şi zeamă de lămâie. Legumele se taie în bucăţi de mărime potrivită. Se toarnă untdelemn într-o tavă mare, se aşază ceapa şi cartofii, iar peste ei se pun păstrăvii. Printre ei se presară legumele.
Se adaugă sare, piper, după gust. Se aşază deasupra câteva cuburi de unt şi se dă tava la cuptor. Când sunt gata, se presară pătrunjel verde şi, eventual, se toarnă mujdei.
Poftă bună!