Păstrăvi rasol cu patrunjel si lamaie
PrinteazaPăstrăvi rasol cu patrunjel si lamaie din: pastrav, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, foi de dafin, boabe de piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi, ulei.
- 800 g pastrav
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1-2 foi de dafin
- cateva boabe de piper
- patrunjel verde
- sare
- otet
- 1 lamaie
- cativa cartofi
- 50 ml ulei sau unt
Mod de preparare:
Ţii păstrăvul tot timpul la gheaţă. Cureţi şi speli legumele. într-un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de păstrăvi, fierbi zarzavatul circa 20 de minute, după care pui păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, boabe de piper şi sare după gust, lăsând să fiarbă foarte încet, timp de 4-6 minute, ca să nu se sfărâme.
In momentul în care ai pus păstrăvii la fiert, adaugi câteva linguri de oţet. Laşi păstrăvii să se răcească în zeama în care au fiert, apoi îi scoţi şi îi aşezi pe un platou. Trebuie să scoţi păstrăvii din zeamă cât sunt calzi, ca să se poată lua pielea, altfel nu se curăţă uşor.
Torni deasupra un sos preparat din ulei, oţet, pătrunjel verde tăiat mărunt şi zeama în care a fiert peştele sau îl serveşti cu unt fierbinte, cartofi şi legume care au fiert împreună cu păstrăvii, presărate cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi garnisit cu felii de lămâie.
Păstrăvi rasol cu patrunjel si lamaie
Pofta buna!