Churros, cu textura lor crocantă la exterior și moale în interior, tăvălite în zahăr și adesea servite cu ciocolată caldă, reprezintă mai mult decât o simplă gustare. Aceste bastoane de aluat prăjit ocupă un loc special în inima culturii culinare […]
Păstrăvi rasol
PrinteazaPăstrăvi rasol
Ingrediente:
- 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare
- 500 g cartofi
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o ceapă
- o legătură de mărar
- sare
- piper
- o lingură de unt
- oţet
Mod de preparare:
Păstrăvi rasol: Se curăţă şi se spală morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, după care se pun la fiert în apă rece
Când au fiert, se adaugă în apă şi peştele, curăţat şi spălat. Când peştele e gata, se scoate pe un platou şi, în apa în care a fiert, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi.
lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu se fărâmiţeze. Se scot apoi cartofii şi se pun împrejurul păstrăvilor, pe acelaşi platou. Cartofii se stropesc cu unt topit.
ia o parte din zeama în care au fiert, pe rând, legumele, păstrăvii şi cartofii şi se adaugă în ea, după gust, oţet, sare şi piper, precum şi mărarul tocat mărunt.
stropesc cu această zeamă obţinută fie numai peştele fie şi cartofii, sau se aduce separat la masă, într-o sosieră.
Pofta buna!
Foarte bun rasolul de pastrav. Chiar va recomand sa incercati.