Păstrăvi în sos de rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de pastravi in sos de rozmarin din: pastravi, ulei de masline, otet de mere, rozmarin verde, faina, sare si piper.

Ingrediente:Păstrăvi în sos de rozmarin

  • 4 pastravi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml otet de mere sau suc de lamaie
  • 2 crengute de rozmarin verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştii, fără a le tăia capetele. Spălaţi-i şi lăsaţi-i să se scurgă de apă, apoi condimentaţi-i cu sare şi piper şi prăjiţi-i pe un grătar încins. Dacă nu aveţi la îndemână grătarul, prăjiţi-i într-o tigaie, în puţin ulei.

Pentru sos, încălziţi uleiul într-o tigaie, adăugaţi făina şi rumeniţi-o puţin, până când se îngălbeneşte uniform. Turnaţi peste ea oţetul de mere sau zeama de lămâie, câte puţin, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe. Adăugaţi şi 100ml apă, amestecaţi şi lăsaţi ti­gaia la foc potrivit.

Puneţi în sos sare, piper şi frunzele de rozmarin. Lăsaţi sosul să fiarbă 5 minute, apoi puneţi în vas şi peştii prăjiţi. După 3 minute, luaţi vasul de pe foc. Ornaţi porţiile cu felii de lămâie şi frunze proaspete de rozmarin.

Păstrăvi în sos de rozmarin

Păstrăvi în sos de rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.