Păstrăvi în sos de rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de pastravi in sos de rozmarin din: pastravi, ulei de masline, otet de mere, rozmarin verde, faina, sare si piper.
- 4 pastravi
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml otet de mere sau suc de lamaie
- 2 crengute de rozmarin verde
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştii, fără a le tăia capetele. Spălaţi-i şi lăsaţi-i să se scurgă de apă, apoi condimentaţi-i cu sare şi piper şi prăjiţi-i pe un grătar încins. Dacă nu aveţi la îndemână grătarul, prăjiţi-i într-o tigaie, în puţin ulei.
Pentru sos, încălziţi uleiul într-o tigaie, adăugaţi făina şi rumeniţi-o puţin, până când se îngălbeneşte uniform. Turnaţi peste ea oţetul de mere sau zeama de lămâie, câte puţin, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe. Adăugaţi şi 100ml apă, amestecaţi şi lăsaţi tigaia la foc potrivit.
Puneţi în sos sare, piper şi frunzele de rozmarin. Lăsaţi sosul să fiarbă 5 minute, apoi puneţi în vas şi peştii prăjiţi. După 3 minute, luaţi vasul de pe foc. Ornaţi porţiile cu felii de lămâie şi frunze proaspete de rozmarin.
Păstrăvi în sos de rozmarin
Pofta buna!