Pastravi umpluti cu branza
PrinteazaPastravi umpluti cu branza din: pastravi, suc de lamaie, unt, branza, spanac, faina, ou, smantana, sare, piper.
- 4 păstrăvi de câte 250 g
- suc de lămâie
- unt
- sare şi piper negru
- 100 g spanac tocat
- 100 g brânză nesărată
- 1 lingura faina
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână acră
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- nucşoară
Mod de preparare:
Se curăţă păstrăvii, se spală bine şi se usucă cu o cârpă curată. Se scoate şira spinării, se taie capul, se presară peştele cu sare şi piper şi se toarnă sucul de lămâie.
Se amestecă spanacul împreună cu brânza şi puţină apă sau lapte. Se pune într-o tigaie pe aragaz, se adaugă făina, smântână, gălbenuşul, sarea, piperul şi nucşoara. Se amestecă încontinuu.
Se umple fiecare peşte cu compoziţia preparată, se crestează puţin şi se strâng bine peştii în folie. Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă apă fierbinte într-un strat de 1 cm şi se coc la cuptor 30 de minute.
Păstrăvii umpluţi se servesc cu lămâie, pătrunjel proaspăt tocat fin şi cu mămăliguţă.
Pofta buna!