Pastravi umpluti cu rosii, orez si usturoi
PrinteazaPastravi umpluti cu rosii, orez si usturoi din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de salvie, tulpini de teina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare, piper.
- 2 pastravi circa 500 g/ bucata
- 3 rosii
- 1 catel de usturoi
- 4-5 frunze de salvie
- 2 tulpini de telina
- 100 ml ulei
- 100 g orez
- 500 ml supa de legume
- un varf de cutit de sofran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi cu un cuţit subţire şi bine ascuţit păstrăvii pe spate, evisceraţi-i şi spălaţi-i.
Opăriţi peştii în apă clocotindăîn care aţi pus 1 linguriţă sare şi zeama de la o jumătate de lămâie, apoi curăţaţ-i de piele.
Ungeţi păstrăvii cu ulei, presăraţ-i cu sare şi piper şi puneţi-i la cuptor pentru 20 minute.
Intre timp, opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţe şi tăiaţi-le în cubuleţe.
Căliţi într-o tigaie în ulei de măsline tulpinile de ţelină tocate mărunt şi usturoiul.
După căteva minute scoateţi căţelul de usturoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, sare şi piper.
Căliţi totul la foc mic încă 6-7 minute, apoi puneţi frunzele de salvie tocate mărunt.
Umpleţi păstrăvii cu acest amestec şi serviţ-i calzi cu orezul fiert în supă de legume şi amestecat cu şofran şi căteva linguriţe de ulei de măsline.
Pastravi umpluti cu rosii, orez si usturoi
Pofta buna!
Vreau si eu din pastravii astia