Pastravi umpluti

Printeaza

O reteta delicioasa de pastravi umpluti din: radacina de patrunjel, telina, morcovi, ceapa verde, busuioc, sare, piper, pastravi, ulei de masline, lamaie si unt.

Ingrediente:Pastravi umpluti

  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 fir de ţelină
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri busuioc tocat
  • sare
  • piper
  • 4 păstrăvi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 lămâi
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Se taie mărunt rădăcina de pă­trunjel şi morcovii. Se toacă ţelina verde şi ceapa verde. Se amestecă legumele cu busuioc. Se încinge cuptorul la 200 °C.Peştii se sărează şi se piperează puternic pe dinăuntru. Se ung cu o lingură de ulei 4 bucăţi mari de folie de aluminiu; pe fiecare se aşază câte un peşte şi se umplu cu legume din belşug.

Se unge fiecare peşte cu câte o lingură de ulei; se mai condi­mentează o dată şi se împachetea­ză bine în folia de aluminiu. Se aşază pe grătarul din cuptor şi se coc la mijlocul cuptorului 25-30 min.

Lămâile se spală cu apă fierbinte, se şterge şi se taie felii. Se încinge untul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de lămâie pe ambele feţe până de­vin rumene-aurii. Se sărează şi se piperează.

Se despachetează peştii din folie şi se servesc cu feliile de lă­mâie şi eventual busuioc. Se poate servi alături o garnitură de legume la grătar.

Pastravi umpluti

Pastravi umpluti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.