Pastravi umpluti
PrinteazaO reteta delicioasa de pastravi umpluti din: radacina de patrunjel, telina, morcovi, ceapa verde, busuioc, sare, piper, pastravi, ulei de masline, lamaie si unt.
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 fir de ţelină
- 2 morcovi
- 2 cepe verzi
- 4 linguri busuioc tocat
- sare
- piper
- 4 păstrăvi
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 lămâi
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se taie mărunt rădăcina de pătrunjel şi morcovii. Se toacă ţelina verde şi ceapa verde. Se amestecă legumele cu busuioc. Se încinge cuptorul la 200 °C.Peştii se sărează şi se piperează puternic pe dinăuntru. Se ung cu o lingură de ulei 4 bucăţi mari de folie de aluminiu; pe fiecare se aşază câte un peşte şi se umplu cu legume din belşug.
Se unge fiecare peşte cu câte o lingură de ulei; se mai condimentează o dată şi se împachetează bine în folia de aluminiu. Se aşază pe grătarul din cuptor şi se coc la mijlocul cuptorului 25-30 min.
Lămâile se spală cu apă fierbinte, se şterge şi se taie felii. Se încinge untul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de lămâie pe ambele feţe până devin rumene-aurii. Se sărează şi se piperează.
Se despachetează peştii din folie şi se servesc cu feliile de lămâie şi eventual busuioc. Se poate servi alături o garnitură de legume la grătar.
Pastravi umpluti
Pofta buna!