Pastravi cu vin si verdeturi
PrinteazaPastravi cu vin si verdeturi din: patravi, ceapa, unt, vin, calvados, patrunjel, sare, piper.
- 6 pastravi mari
- 4 cepe (esalote)
- 50 g unt
- 1 pahar vin alb sec
- 150 ml calvados
- 1 leg patrunjel
- 2-3 linguri ceapa de tuns tocata marunt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă mărunt şi se amestecă pătrunjelul, ceapa de tuns şi eşalotele.
Cu jumătate din unt se unge o tavă şi se presară jumătate din amestecul de ceapă şi verdeţuri tocate.
Peştii se curăţă, se spală, se şterg şi se pudrează bine cu sare şi piper, inclusiv în interior.
Se pun în tavă, se ung deasupra cu restul de unt. Se presară pe ei restul de verdeţuri, se toarnă vinul şi calvados.
Se coace 20 de minute, în cuptorul încins, la foc mai mic, stropind deseori peştii cu sosul din tavă.
Pofta buna!