Pastravi cu vin si verdeturi

Printeaza

Pastravi cu vin si verdeturi din: patravi, ceapa, unt, vin, calvados, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:Pastravi cu vin si verdeturi

  • 6 pastravi mari
  • 4 cepe (esalote)
  • 50 g unt
  • 1 pahar vin alb sec
  • 150 ml calvados
  • 1 leg patrunjel
  • 2-3 linguri ceapa de tuns tocata marunt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă mărunt şi se amestecă pătrunjelul, ceapa de tuns şi eşalotele.

Cu jumătate din unt se unge o tavă şi se presară jumătate din amestecul de ceapă şi verdeţuri tocate.

Peştii se curăţă, se spală, se şterg şi se pudrează bine cu sare şi piper, inclusiv în interior.

Se pun în tavă, se ung deasupra cu restul de unt. Se presară pe ei restul de verdeţuri, se toarnă vinul şi calvados.

Se coace 20 de minute, în cuptorul încins, la foc mai mic, stropind deseori peştii cu sosul din tavă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.