Patatas bravas

Printeaza

Patatas bravas

Patatas bravas inseamna in traducere cartofi feroce si este una dintre piesele de rezistenta din meniurile tapas-urilor spaniole, alaturi de albdndigas, branza manchego, tortilla, ansoa si asa mai departe.

Patatas bravas sunt niste cartofi taiati felii sau cubulete destul de groase, care se prajesc in ulei de masline pana ce devin crocanti la suprafafa, ramanand moi in interior. Ei se acopera apoi cu un sos de rosii cu ardei iuti, care le da gustul feroce.

Sosul se face, de obicei, dintr-un amestec de rosii cu ceapa, usturoi, ardei iuti, boia de ardei si zahar, eventual cu putin vin alb.

Fiecare restaurant sau bar tapas din Spania se mandreste cu propria sa reteta de sos feroce.

E de la sine inteles ca, la final, peste cartofi se va presara si niste patrunjel tocat marunt.

Patatas_bravas_09

Cum sosul de pe patatas bravas este foarte iute, se va servi obligatoriu o bautura rece – fie o bere spaniola, fie un pahar de vin alb (sau doar un pahar de apa cu gheata).

Patatas_bravas_11

Desi, in ceea ce priveste ideea de baza, acest fel de mancare nu difera prea mult de cartofii prajiti cu ketchup, gustul este incomparabil.

Patatas_bravas_14

Patatas bravas

Patatas bravas

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • patatas bravas reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.