Pate in aspic
PrinteazaPate in aspic din: ficat de pasare, vin, lapte, unt, ceapa, gelatina, zeama de lamaie, foaie de dafin, piper si sare.
- 1 kg ficat de pasare
- 500 ml vin alb
- 100 ml lapte
- 250 g unt
- 2 cepe
- 2 plicuri cu gelatina
- zeama de lamaie
- 1 foiae de dafin
- piper negru boabe
- sare
Mod de preparare:
Pune ficăţeii bine spălaţi la fiert în apă. După ce fac spumă, scurge apa şi clăteşte-i bine, pune-i din nou la fiert, dar de data asta în vin cu puţină sare, câteva boabe de piper negru, foaia de dafin şi ceapa curăţată şi tăiată în bucăţi.
Fierbe până ce şi ceapa este bine fiartă, adăugând din când în când puţină apă.
Scurge zeama, scoate frunza de dafin şi boabele de piper şi pune ficăţeii cu tot cu ceapă într-un blender, adaugă lapte fierbinte şi pasează totul foarte fin.
In pasta rezultată, adaugă untul şi amestecă până ce se încorporează. Drege gustul de sare.
Pune gelatina la înmuiat în 200 ml de apă zece minute, aşază vasul pe foc, adaugă puţină zeamă de lămâie, un praf de sare, după gust, şi amestecă până ce se dizolvă.
Unge o formă de chec cu unt, toarnă puţină gelatină. Lasă să se lege puţin.
Pune pateul şi toarnă restul de gelatină. Dă la rece minimum 30 de minute.
Pate in aspic
Pofta buna!