Pate de carne
PrinteazaPate de carne din: carne de porc, pate de pui, ceapa, unt, smantana, oua, salvie, busuioc, piper, sare.
- 1 kg carne de porc tocata
- 400 g pate fin de pui
- 1 ceapa
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri smantana
- 4 oua
- salvie
- busuioc
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi tai-o în cuburi mici. Pune untul la încins şi căleşte ceapa până ce devine sticloasă.
Stinge focul şi las-o să se răcorească, într-un castron, amestecă pateul de porc cu carnea tocată, condimentează cu câteva frunze de busuioc şi salvie tocate mărunt şi potriveşte gustul de sare şi piper (foloseşte piper boabe pisat).
Adaugă smântână şi ouăle bătute. Amestecă până ce se omogenizează compoziţia.
Unge o tavă de cozonac cu puţin unt şi tapeteaz-o cu făină, apoi pune amestecul de carne şi dă la cuptor pentru o oră.
Pate de carne
Pofta buna!