Pate de casa
PrinteazaO reteta de pate de casa din: ficatei de pui, ceapa, supa de pui, unt, smantana, busuioc, sare si piper.
- 1 kg ficatei de pui
- 2 cepe
- 250 ml supa de pui
- 100 g unt
- 2 linguri cu smantana
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă şi spală ficăţeii şi lasă-i să se scurgă. Intre timp, căleşte ceapa tăiată mărunt în două linguri cu unt topit, până când devine sticloasă. Adaugă ficăţeii.
Presară un praf de piper şi lasă pe foc să se înăbuşe.
Toarnă supa şi opreşte focul numai după ce a scăzut. Trece totul printr-o sită sau pasează cu blenderul împreună cu 2-3 frunze de busuioc, încorporează restul de unt şi smântână şi potriveşte gustul de sare.
Serveşte cu biscuiţi săraţi sau pâine prăjită.
Pate de casa
Pofta buna!