Pate cu ficat de pui si ciuperci
PrinteazaPate cu ficat de pui si ciuperci din: ficat de pui, ciuperci, unt, smantana, sare, piper, ceapa, ulei.
- 300 g ficat de pui
- 400 g ciuperci conservate sau 600 g ciuperci proaspete
- 100 g unt
- 100 g smântână
- sare
- piper alb măcinat
- 1 ceapă mică
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli ficatul în mai multe ape, îl scurgi şi îl cureţi, pe cât posibil, de pieliţe.
Il înăbuşi într-o tigaie cu 2 linguri ulei încins, turnând periodic câte o lingură de apă şi amestecând uşor, până când îşi schimbă culoarea şi se pătrunde.
Il scoţi pe o farfurie şi îl păstrezi la cald.
Speli ciupercile proaspete, le cureţi şi le tai în felii subţiri, pe dtfe le înăbuşi, de asemenea, într-o tigaie cu restul de ulei încins, amestecând până când scade toată zeama pe care şi-o lasă. Spre final, adaugi ceapa curăţată si fin tocată.
Pui în robotul de bucătărie ficatul şi ciupercile călduţe, ceapa călită, untul şi smântână. Mixezi până obţii o pastă fină, pe care o sărezi şi condimentezi după gust.
O aşezi într-o tăviţă şi o acoperi cu o peliculă fină de unt topit şi cu felii de ciuperci. Inainte de servire, păstrezi pasta în frigider 4-5 ore.
Pofta buna!