Pate de conopida
PrinteazaPate de conopida din: conopida, caju, seminte, ulei, curry, lamaie.
- 3 linguri caju
- 2 linguri seminţe de floarea-soarelui
- 2 linguri seminţe de bostan
- 1 ardei
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriţă pudră de curry
- sucul de la 1 lămâie
- 1/2 conopidă
- marar
- rosii
Mod de preparare:
Se pun la hidratat 3 linguri caju, 2 linguri seminţe de floarea-soarelui şi 2 linguri seminţe de bostan
După 3 ore se spală sub jet de apă rece, apoi se mixează cu 1 ardei gras galben, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 linguriţă pudră de curry şi sucul de la 1 lămâie, adăugând treptat câte puţină apă. Separat, se mixeaxă în robot bucheţelele de la 1/2 conopidă mijlocie.
Se amestecă sosul cu conopida şi mărar tocat.
Se ornează pateul cu mărar şi felii de roşii.
Pofta buna!