Pate de curcan cu vin rosu
PrinteazaPate de curcan cu vin rosu din: ficat de curcan, ceapa, usturoi, vin, smantana, unt, masline, cimbru, ulei, sare, piper.
- 500 g ficat de curcan
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml vin roşu
- 50 g unt
- 50 ml smântână lichidă
- 50 g măsline
- 1/2 linguriţă de cimbru
- 4 linguri de ulei
- 1 sare
- 1 piper
Mod de preparare:
Spală şi curăţă ficăţeii. Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Pune-le la călit împreună cu ficăţeii. Când şi-au schimbat culoarea, adaugă vinul şi 1/2 cană de apă. Condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Lasă la înăbuşit până scade lichidul. Ia de pe foc, adaugă untul şi smântână. Pasează la blender. La final, încorporează măslinele tocate.
Serveşte după ce s-a răcit, cu pâine prăjită şi murături.
Pofta buna!