Pate de ficat cu ceapa verde
PrinteazaPate de ficat cu ceapa verde din: ficat de pui, unt, untdelemn, ceapa, sare, piper.
- 200 g ficat de pui
- 50 g unt
- 50 ml untdelemn
- 2 legături ceapă verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli ficatul şi îl cureţi de eventuâle pieliţe, îl înăbuşi in puţin în ulei încins, amestecând periodic, ca să se patrundă.
Il laşi să se răcească şi îl tai în cuburi, după care îl mixezi în robotul de bucătărie împreună cu o parte din uleiul în care a fost prăjit şi untul moale, la temperatura camerei.
După ce ai obţinut o pastă omogenă, o sărezi şi condimentezi după gust. Cureţi ceapa verde, o speli bine şi o toci mărunt. O încorporezi în pasta de ficat şi omogenizezi din nou.
Pate de ficat cu ceapa verde
Pofta buna!