Pate de ficat cu migdale
PrinteazaPate de ficat cu migdale din: ficatei de pasare, unt, ceapa, cimbru, dafin, usturoi, coniac, migdale, bacon, sos de merisor, sare, piper.
- 500 g ficăţei de pasăre
- 2 linguriţe unt
- 1 ceapă medie
- 2-3 fire cimbru
- 2-3 foi dafin
- 1-2 căţei usturoi
- 2 linguri coniac
- 1 cană fulgi de migdale
- 8 felii bacon
- sos de merişor (opţional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine ficăţeii de pasăre, îi porţionezi şi-i condimentezi. Topeşti o linguriţă de unt într-o tigaie, apoi adaugi ceapa mărunţită. Când se înmoaie, pui la foc mic ficăţeii, cimbrul şi foile de dafin.
După ce s-a evaporat zeama lăsată, pui şi usturoiul tocat fin. La final, stropeşti totul cu coniac, după preferinţă, şi laşi încă 2 minute pe foc. îndepărtezi frunzele de dafin, cimbrul şi omogenizezi compoziţia cu untul rămas.
Laşi ficăţeii la răcorit, apoi îi treci prin blender până obţii o pastă fină. Peste pateul obţinut pui fulgii de migdale şi amesteci cu grijă. întinzi folie alimentară, apoi felii de bacon în câteva vase mici. După aceea, le umpli cu pate de ficat
şi le acoperi tot cu folie. După 24 de ore de stat la rece, îndepărtezi folia şi aşezi pateul pe un platou. Le poţi servi cu sos de merişor.
Pate de ficat cu migdale
Pofta buna!