Pate de ficat de curcan

Printeaza

Pate de ficat de curcan din: ficat de curcan, ceapa, usturoi, smantana, unt, sare, piper.

Ingrediente:Pate de ficat de curcan

  • o caserolă ficat de curcan
  • 3 cepe mici
  • 2 căţei usturoi
  • 100 ml smântână
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • smochine
  • salată verde

 

Mod de preparare:

In unt topit, într-o tigaie, se pun la călit ceapa şi usturoiul, curăţate şi tăiate în prealabil. Se adaugă ficaţii bine spălaţi şi se lasă pe foc 10 minute, cât să se rumenească.

Se scot şi se pun într-un blender împreună cu smântână şi se mixează până se obţine o pastă fină. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Se serveşte pe pâine, alături de smochine şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.