Pate de gasca cu unt
PrinteazaPate de gasca cu unt din: ficat, unt, smantana, maioneza, ceapa, sare, mustar, piper, patrunjel.
- 500 g ficat de gâscă
- 5 linguri unt
- 1 lingură smântână
- 4 linguri maioneză
- 1 ceapă potrivită
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
- muştar
Mod de preparare:
Ficatul se fierbe bine, se lasă să se scurgă puţin şi se sfărâmă cu o furculiţă într-un vas de ceramică. Se adaugă untul, smântână şi muştarul şi se amestecă bine. După ce s-a omogenizat, se adaugă maioneza şi ceapa rasă.
Se pun, după gust, sare, piper şi pătrunjel tăiat foarte mărunt. Se amestecă bine până ce capătă asspectul unei paste subţiri.
Se serveşte pe pâine de secară sau crutoane prăjite uşor în unt.
Pofta buna!