Pate de peste afumat
PrinteazaPate de peste afumat din: peste, unt, smantana, mustar, lamaie, marar, sare, piper.
- 400 g peşte afumat (macrou, hering, somon)
- 100 g unt
- 100 g smântână grasă
- 1 lingură muştar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură mărar tocat
- sare
- piper
- pâine prăjită + rucola (pentru servire)
Mod de preparare:
Pune într-un bol peştele dezosat şi fără piele. Adaugă untul la tem peratura camerei, pasează cu furculiţa. Pune smântână, muştarul, zeama de lămâie şi mărarul, apoi amestecă.
La final, potriveşte de sare şi piper. Lasă pasta la frigider pentru 30 de minute. Serveşte pe felii de pâine prăjită, pe care pui mai întâi câteva frunze de rucola.
Pofta buna!