Pate de peste cu ceapa si nuca
PrinteazaPate de peste cu ceapa si nuca din: sardine sau ton în ulei, file de pangasius sau de macrou, ulei, ceapa sau ceapa verde, margarină tartinabilă, pastă de tomate, nucă, piper alb macinat.
- 1 conservă (300 g) sardine sau ton în ulei
- 300 g file de pangasius sau de macrou
- 2-3 linguri ulei
- 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă verde
- 50 g margarină tartinabilă
- 1 linguriţă pastă de tomate
- 1 lingură nucă fin măcinată sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Scurgi uleiul din conservă, scoţi peştele într-un castron şi îl sfărâmi cu o furculiţă. Cureţi ceapa, o tai foarte mărunt şi o căleşti puţin în 1 lingură de ulei.
Tai fileurile în cubuleţe şi le înăbuşi puţin, în uleiul rămas, în prealabil încins. După ce s-a pătruns bine, îl scurgi şi îl pasezi.
Amesteci peştele din conservă cu cel înăbuşit, cu margarina, nuca măcinată, pasta de tomate şi ceapa fin tocată. Sărezi şi condimentezi pasta după gust.
Serveşti pateul de peşte pe pâine prăjită sau ca un sos mai gros pentru cartofi prăjiţi, dar poate fi folosit şi ca umplutură pentru foitaj.
Pate de peste cu ceapa si nuca
Pofta buna!