Pate de pui cu salvie şi rozmarin
PrinteazaPate de pui cu salvie şi rozmarin din: ficatei de pui, ceapa, vin, usturoi, cimbru, salvie, rozmarin, sare, piper, capere, ulei, rosii uscate, lamaie, paine prajita, unt.
- 500 g ficăţei de pui
- două cepe
- 150 ml vin alb demisec
- doi căţei de usturoi
- cimbru
- salvie
- un vârf de linguriţă de rozmarin tocat
- sare
- piper
- 4 frunze de capere
- 3 linguri de ulei
- roşii uscate în ulei
- suc de lămâie
- pâine prăjită
- unt
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie felii subţiri şi se pun la călit în ulei încins. Când ceapa capătă o culoare aurie se adaugă ficăţeii, se amestecă şi se acoperă cu un capac. Se prăjesc la foc mediu, amestecând din când în când ca să nu se lipească de cratiţă.
Când ficăţeii şi-au schimbat culoarea se adaugă vinul, sare şi piper după gust. Se lasă să se evapore vinul, se iau de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
Se pune amestecul într-un bol, se adaugă un vârf de linguriţă de cimbru, un vârf de linguriţă de salvie şi rozmarinul, frunzele de capere şi o linguriţă de suc de lămâie. Se pasează cu un mixer până rezultă o pastă fină, se pune într-un borcan uns cu unt, se închide cu un capac şi se introduce la rece.
Poftă bună!