Pate de pui
PrinteazaPate de pui din: ficat de pui, slanina, ceapa, ciuperci, sare, piper, cimbru, usturoi.
- 500 g ficat de pui
- 150 g slănină
- 2 cepe
- 200 g ciuperci
- sare
- piper boabe
- cimbru
- dafin
- apă
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Tai mărunt slănina, cureţi cepele şi le tai felii subţiri, după care le pui împreună la prăjit într-o tigaie, la foc domol. Căleşti aici şi ciupercile.
Când slănina şi ceapa sunt călite, le laşi la răcit, într-o oală pui la fiert ficatul de pui, adăugând sare, boabe
de piper şi o foaie de dafin. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi scoţi ficatul să se răcească, dar nu arunci apa în care a fiert.
Pui la tocat (în robotul de bucătărie) slăninuţa cu ceapa, ciupercile şi ficatul fiert. Adaugi o cană din apa în care a fiert ficatul, potriveşti de gust cu sare, piper, cimbru şi usturoi pisat.
Pateul acesta se poate servi ca aperitiv, uns pe pâine.
Pofta buna!