Pate de pui

Printeaza

Pate de pui din: ficat de pui, slanina, ceapa, ciuperci, sare, piper, cimbru, usturoi.

Ingrediente:Pate de pui

  • 500 g ficat de pui
  •  150 g slănină
  •  2 cepe
  • 200 g ciuperci
  •  sare
  •  piper boabe
  • cimbru
  •  dafin
  • apă
  •  2 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Tai mărunt slănina, cureţi cepele şi le tai felii subţiri, după care le pui împreună la prăjit într-o tigaie, la foc domol. Căleşti aici şi ciupercile.

Când slănina şi ceapa sunt călite, le laşi la răcit, într-o oală pui la fiert ficatul de pui, adăugând sare, boabe
de piper şi o foaie de dafin. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi scoţi ficatul să se răcească, dar nu arunci apa în care a fiert.

Pui la tocat (în robotul de bucătărie) slăninuţa cu ceapa, ciupercile şi ficatul fiert. Adaugi o cană din apa în care a fiert ficatul, potriveşti de gust cu sare, piper, cimbru şi usturoi pisat.

Pateul acesta se poate servi ca aperitiv, uns pe pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.