Pate de rata cu nuca
PrinteazaPate de rata cu nuca din: piept de rata, bacon, nuca, pui, usturoi, coniac, vin, sare, piper.
- 1 piept raţă
- 300 g bacon
- 4-5 mieji de nucă, pisaţi
- 300 g pui dezosat
- 1/2 căţel usturoi pisat
- 1 praf piper
- 1 praf sare
- 1 lingură pătrunjel tocat
- câteva boabe de ienupăr
- 2 linguri coniac
- 100 ml vin alb sec
- 50 ml supă de pui
- unt, pentru uns
- 200 g dulceaţă de merişoare
- salată verde, pentru decor
Mod de preparare:
Speli pieptul de raţă. îi cureţi pielea şi o tai bucăţele fine. Tai puiul şi baconul, din care păstrezi 12 fâşii pentru a înfăşură pateul în ele. Pui deoparte 100 g de pui, jumătate din pieptul şi pielea de raţă şi le tai bucăţi.
Carnea rămasă o pasezi cu blenderul. Pui usturoiul, sarea, piperul, miejii de nucS, boabele de ienupăr, pătrunjelul, coniacul, vinul şi supa de pui şi amesteci bine. Adaugi bucăţile de came şi laşi la marinat peste noapte, la frigider.
Ungi cu unt o tavă. Pui fâşiile de bacon pe toată suprafaţa tăvii, lăsând să depăşească cu mult marginile acesteia, cât să acopere partea de sus a pateului. Adaugi amestecul de carne şi înfăşori cu restul de bacon rămas la suprafaţă.
Acoperi cu o hârtie de copt, apoi aşezi deasupra o folie. Dai pateul la cuptorul încins, pe baie de aburi. Il laşi 1 h 30′, după care îl scoţi şi îl ţii să se răcească.
Serveşti cu dulceaţă de merişoare.
Pofta buna!