Pate din carne de gâscă si de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de pate din carne de gasca si de porc din: carne tocata de porc, carne de gasca, ceapa, morcovi, telina, unt, foi de dafin, vin rosu, frunze de salvie, sare si piper.

Ingrediente:Pate din carne de gâscă si de porc

  • 200 g carne tocată de porc
  • 300 g carne de gâscă (pulpă)
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 tijă de ţelină
  • 80 g unt
  • 2 foi de dafin
  • 1 pahar vin roşu
  • 1/2 pahar vin roşu dulce
  • 5 frunze de salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron vinul roşu, foile de dafin, frunzele de salvie, jumătate de ceapă tăiată subţire, pune carnea de gâscă şi las-o să se marineze peste noapte în frigider.

Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă ceapa rămasă, ţe- Iina şi morcovii tocaţi şi căleşte-le uşor, având grijă să nu se ardă untul.

Adaugă carnea tocată de porc şi carnea de gâscă bine scursă de marinată şi tăiată bucăţi. I’răjeşte-le 5 minute, toarnă vinul dulce, potriveşte gustul cu sare şi piper şi adau­gă foile de dafin din marinată (le vei scoate la sfârşit).

Lasă carnea să se răcorească, apoi paseaz-o în blender. l’une amestecul într-un castron şi lasă-l o zi în frigider să se odihnească pentru a se întrepătrunde bine toate aromele. Serveşte la temperatura camerei. Poţi unge cu ea felii de pâine prăjită cu unt.

Pate din carne de gâscă si de porc

Pate din carne de gâscă si de porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.