Pate din carne de gâscă si de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de pate din carne de gasca si de porc din: carne tocata de porc, carne de gasca, ceapa, morcovi, telina, unt, foi de dafin, vin rosu, frunze de salvie, sare si piper.
- 200 g carne tocată de porc
- 300 g carne de gâscă (pulpă)
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 tijă de ţelină
- 80 g unt
- 2 foi de dafin
- 1 pahar vin roşu
- 1/2 pahar vin roşu dulce
- 5 frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron vinul roşu, foile de dafin, frunzele de salvie, jumătate de ceapă tăiată subţire, pune carnea de gâscă şi las-o să se marineze peste noapte în frigider.
Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă ceapa rămasă, ţe- Iina şi morcovii tocaţi şi căleşte-le uşor, având grijă să nu se ardă untul.
Adaugă carnea tocată de porc şi carnea de gâscă bine scursă de marinată şi tăiată bucăţi. I’răjeşte-le 5 minute, toarnă vinul dulce, potriveşte gustul cu sare şi piper şi adaugă foile de dafin din marinată (le vei scoate la sfârşit).
Lasă carnea să se răcorească, apoi paseaz-o în blender. l’une amestecul într-un castron şi lasă-l o zi în frigider să se odihnească pentru a se întrepătrunde bine toate aromele. Serveşte la temperatura camerei. Poţi unge cu ea felii de pâine prăjită cu unt.
Pate din carne de gâscă si de porc
Pofta buna!