Pateu de ton din: unt, usturoi, ceapa, ciuperci, esenta de portocale, crema de branza, ton, patrunjel, coaja de portocala, sare, piper Ingrediente: 2 linguri unt 2 catei usturoi, zdrobit 1 jumatate de ceapa, tocata 1 cutie ciuperci, scurse 1/2 lingurita esenta de portocale 1 lingura indulcitor 1 pachet crema de branza 1 cutie ton, […]
Pate din ceapa verde, mazare si menta
PrinteazaPate din ceapa verde, mazare si menta din: mazăre, ceapă verde, smântână, ulei de măsline, mentă, zeamă de lămâie, coajă rasă de la o lămâie, sare mare cu ierburi aromate, miere.
- 200 g mazăre
- 6 fire de ceapă verde
- 2 linguri smântână
- 10 linguriţe ulei de măsline
- 1/2 linguriţă mentă tocată
- 1 lingură zeamă de lămâie
- coajă rasă de la o lămâie
- 1 lingură sare mare cu ierburi aromate
- 1 linguriţă miere
Mod de preparare:
Pui într-o cratiţă o cană de apă la fiert, în care adaugi ceapa şi mazărea.
Le laşi să fiarbă, iar după ce au fiert, le scurgi şi le treci printr-un jet de apă, apoi le pui într-un vas.
Adaugi restul de ingrediente şi amesteci până vei obţine o pastă fină.
Serveşti pateul pe felii de pâine prăjită sau ca garnitură la fripturi.
Pate din ceapa verde, mazare si menta
Pateu de ton
Pate de vinete cu ciuperci
Pate de vinete cu ciuperci din: vinete coapte, ciuperci, ceapa, rosii deshidratate, masline, usturoi, ulei de masline, sare, piper, pantrunjel verde. Ingrediente: 250 g vinete coapte 100 g ciuperci din conservă 100 g ceapă 4-5 roșii deshidratate, în ulei 100 g măsline 1 cățel de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde […]
Pateu de ficat de vitel cu ciuperci
Pateu de ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, unt, sare, piper, ou, masline, patrunjel. Ingredinte: 500 g ficat de vitel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou masline (gogosari) patrunjel Mod de preparare Se curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile. Pe […]
Pate de somon cu branza
Pate de somon cu branza din: fileuri de somon, branza de vaci, sos de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, somon afumat, bagheta, ulei de masline, sfecla rosie, creson. Ingrediente: 2 fileuri de somon fiert 100 g branza de vaci crema grasa 2 linguri sos de hrean coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie […]
Pofta buna!