Pateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentru a se albi. […]
Pate din ficat de gasca
PrinteazaPate din ficat de gasca din: ficat de gasca, oua, ceapa, untura, sare, piper, rom, slanina.
- două bucăţi ficat de gâscă
- 2 ouă
- 2 cepe
- 50 g untură de gâscă
- piper
- sare
- o linguriţă rom
- câteva bucăţi de slănină
Mod de preparare:
Se curăţă ficatul de pieliţe, se fierbe în apă cu sare; după ce s-a răcit se trece de mai multe ori prin maşina de tocat împreună cu slănina (numai untura, tara şoric) şi ceapa.
Se adaugă gălbenuşurile pasate şi albuşurile marunţite de la ouăle fierte dinainte; se amestecă piperul şi romul.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Pateu de ficat de gâscă în aspic
Pateu din ficat de gâscă
O reteta de pateu din ficat de gasca din: ficat de gasca, ulei, ceapa, galbenus, mustar, smantana, coniac, sare si piper. Ingrediente: 500 g de ficat de gâscă 100 ml de ulei 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură de muştar 3-4 linguri de smântână 1/2 linguriţă de coniac sare şi piper Mod de preparare: […]
Pofta buna!