este o băutură sofisticată și elegantă, perfectă pentru cei care apreciază aromele complexe și bine echilibrate. Grand Marnier, un lichior francez pe bază de coniac și portocale, aduce o notă de rafinament acestui clasic cocktail sour. Această băutură este ideală pentru momente speciale, petreceri sau pentru a transforma o seară […]
Pate din gască
PrinteazaPate din gască din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g ficat de gâscă
- 1 cană cu lapte
- 4 gălbenuşuri
- 150gunt
- 2-3 foi de dafin
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Pate din gască: Curăţă bine ficatul să nu rămână urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei. într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin.
Când începe să clocotească, pune ficatul şi fierbe-l aproximativ 15-20 de minute, la foc moderat.
Lasă apoi ficatul la răcit în apa în care a fiert. Taie-l apoi cubuleţe potrivite. Trece ficatul printr-o sită deasă, dar numai jumătate din cantitate. Separat, freacă într-un castron untul tăiat cubuleţe cu gălbenuşurile şi un praf de sare.
Adaugă apoi pasta de ficat şi după ce s-a omogenizat bine pune şi restul de ficat tăiat cubuleţe.
Pateul astfel obţinut aşază-l pe o folie, pe lungime, după care rulezi uşor. Lasă-l la rece până a doua zi.
Dacă vrei să nu te mai complici pune-l direct în borcanele spălate bine şi uscate.
Pofta buna!
este o băutură sănătoasă și nutritivă, perfectă pentru cei care doresc să își înceapă ziua cu un aport de vitamine și antioxidanți. Acai, cunoscut pentru beneficiile sale antioxidante, se combină excelent cu kale, o sursă bogată de vitamine și fibre. Acest smoothie este nu doar delicios, ci și o modalitate […]
Imi place pateul facut in casa, este mai bun decat cel din comert si cu mai mult ficat 🙂 O sa pregatesc si eu in pate de gasca.