Pate din linte cu praz si piper rosu
PrinteazaPate din linte cu praz si piper rosu din: linte, praz, cimbru, ardei iute, piper rosu, sare.
- 250 g linte verde
- 15 cm praz, dinspre rădăcină
- 4 rămurele de cimbru verde
- 1 ardei iute uscat
- 5 boabe de piper roşu
- un praf de sare
Mod de preparare:
Lintea se pune într-un bol, se adaugă apă cât să treacă peste ea şi se lasă patru ore să se înmoaie. Pe parcurs, se adaugă apă dacă mai este nevoie.
Când lintea este bine înmuiată, se pune la fiert într-o cratiţă cu apă şi un praf de sare, timp de 20 de minute la foc mic. Când lintea este fiartă, se scoate din cratiţă, se scurge de apă şi se lasă să se răcească.
Se pisează în mojar piperul şi ardeiul iute. Se spală prazul şi cimbrul.
Se pun în blender lintea, prazul, piperul şi ardeiul iute pisat, cimbrul şi un praf de sare.
Se procesează un minut toate ingredientele, până devin pastă.
Poate fi servită ca un pate sau ca garnitură la felul principal.
Pofta buna!