Pate din linte cu praz si piper rosu

Printeaza

Pate din linte cu praz si piper rosu din: linte, praz, cimbru, ardei iute, piper rosu, sare.

Ingrediente:Pate din linte cu praz si piper rosu

  • 250 g linte verde
  • 15 cm praz, dinspre rădăcină
  • 4 rămurele de cimbru verde
  • 1 ardei iute uscat
  • 5 boabe de piper roşu
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Lintea se pune într-un bol, se adaugă apă cât să treacă peste ea şi se lasă patru ore să se înmoaie. Pe parcurs, se adaugă apă dacă mai este nevoie.

Când lintea este bine înmuiată, se pune la fiert într-o cratiţă cu apă şi un praf de sare, timp de 20 de minute la foc mic. Când lintea este fiartă, se scoate din cratiţă, se scurge de apă şi se lasă să se răcească.

Se pisează în mojar piperul şi ardeiul iute. Se spală prazul şi cimbrul.

Se pun în blender lintea, prazul, piperul şi ardeiul iute pisat, cimbrul şi un praf de sare.

Se procesează un minut toate ingredientele, până devin pastă.

Poate fi servită ca un pate sau ca garnitură la felul principal.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.