Pate din năut şi vinete
PrinteazaO reteta de pate din naut si vinete din: vinete, boabe de naut, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei de susan, ulei de masline extravirgin, paine, usturoi, foaie de dafin, seminte de susan, sare si piper.
- 2 vinete mari
- 200 g boabe uscate de năut
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 3 linguri ulei de susan
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură pătrunjel
- 4 felii de pâine
- 1 căţel de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă de seminţe de susan
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune boabele de năut în apă rece şi lasă-le la înmuiat 12 ore, apoi fierbe-le cu foaia de dafin şi usturoiul. Curăţă vinetele de coajă, taie-le pe lungime şi crestează-le cu incizii paralele, apoi coace-le în cuptor la 180° C circa 30 de minute, până când se înmoaie.
Scoate vinetele din cuptor şi amestecă-le cu năutul fiert şi scurs de apă. Trece amestecul prin sită şi pune-l într-un castron. Pune uleiul de măsline extravirgin, uleiul de susan, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust. Dă amestecul la rece.
Coace ardeii; pune-i într-o pungă de plastic şi lasă-i să se înmoaie 20 de minute. Curăţă-i de pieliţă, spală-i şi taie-i în fâşii subţiri. Imparte pateul de năut şi vinete în castronele mici, decorează cu fâşiuţe de ardei, presară seminţe de susan şi serveşte cu pâine prăjită într-o tigaie neaderentă sau în cuptor.
Pate din năut şi vinete
Poftă bună!
Incoming search terms:
- pate de naut