Pate din năut şi vinete

Printeaza

O reteta de pate din naut si vinete din: vinete, boabe de naut, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei de susan, ulei de masline extravirgin, paine, usturoi, foaie de dafin, seminte de susan, sare si piper.

Ingrediente:Pate din năut şi vinete

  • 2 vinete mari
  • 200 g boabe uscate de năut
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 3 linguri ulei de susan
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 felii de pâine
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă de seminţe de susan
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune boabele de năut în apă rece şi lasă-le la înmu­iat 12 ore, apoi fierbe-le cu foaia de dafin şi usturoiul. Curăţă vinetele de coajă, taie-le pe lungime şi crestează-le cu incizii paralele, apoi coace-le în cuptor la 180° C circa 30 de minute, până când se înmoaie.

Scoate vinetele din cuptor şi amestecă-le cu năutul fiert şi scurs de apă. Trece amestecul prin sită şi pune-l într-un castron. Pune uleiul de măsline extravirgin, uleiul de susan, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust. Dă amestecul la rece.

Coace ardeii; pune-i într-o pungă de plastic şi lasă-i să se înmoaie 20 de minute. Curăţă-i de pieliţă, spală-i şi taie-i în fâşii subţiri. Imparte pateul de năut şi vinete în castronele mici, decorează cu fâşiuţe de ardei, presară seminţe de susan şi serveş­te cu pâine prăjită într-o tigaie neaderentă sau în cuptor.

Pate din năut şi vinete

Pate din năut şi vinete

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • pate de naut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.