Pate cu ficat, cartof si smantana
PrinteazaPate cu ficat, cartof si smantana din: cartofi, ficăţei de pasăre, unt, lapte, smantana, sare.
- 3 cartofi
- 4 ficăţei de pasăre
- 1 linguriţă unt
- 50 ml lapte
- 1 linguriţă smântână
- puţină sare
Mod de preparare:
Cartofii îi speli, îi cureţi de coajă si îi fierbi la foc domol, până când devin sfârâmicioşi.
Ficăţeii îi cureţi de pieliţe, îi speli şi îi fierbi sau îi frigi pe grătar, fără grăsime.
Când sunt gata cartofii şi ficăţeii, îi pui într-un mixer sau îi zdrobeşti cu furculiţa.
Adaugi untul, laptele, smântână şi mixezi totul bine, până la formarea unei paste.
La final adaugi şi sarea.
Pofta buna!