Pate de ficat de curcan cu usturoi
PrinteazaPate de ficat de curcan cu usturoi din: ficat, ceapa, usturoi, vin, unt, smantana, masline, cimbru, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ficat de curcan
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml vin roşu
- 50 g unt
- 50 ml smântână lichidă
- 50 g măsline
- 1/2 linguriţă de cimbru
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pate de ficat de curcan cu usturoi: Spală şi curăţă ficăţeii. Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Pune-le la călit împreună cu ficăţeii.
Când şi-au schimbat culoarea, adaugă vinul şi 1/2 cană de apă. Condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Lasă la înăbuşit până scade lichidul. Ia de pe foc, adaugă untul şi smântână. Pasează la blender.
La final, încorporează măslinele tocate.
Serveşte după ce s-a răcit, cu pâine prăjită si murături.
Pofta buna!