Pate de ficat de curcan cu usturoi

Printeaza

Pate de ficat de curcan cu usturoi din: ficat, ceapa, usturoi, vin, unt, smantana, masline, cimbru, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml vin roşu
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g măsline
  • 1/2 linguriţă de cimbru
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pate de ficat de curcan cu usturoi: Spală şi curăţă ficăţeii. Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Pune-le la călit împreună cu ficăţeii.

Când şi-au schimbat culoarea, adaugă vinul şi 1/2 cană de apă. Condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Lasă la înăbuşit până scade lichidul. Ia de pe foc, adaugă untul şi smântână. Pasează la blender.

La final, încorporează măslinele tocate.

Serveşte după ce s-a răcit, cu pâine prăjită si murături.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.