Pate de ficat de pui cu crostini
PrinteazaSe spală şi se şterg 300 g ficăţei de pui; se îndepărtează grăsimea şi pieliţele. Se toacă 100 g castane (fierte, împachetate la vacuum). Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se încing 4 linguri unt şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ficăţeii şi se prăjesc 2-3 min.
Se adaugă castanele, 1/2 linguriţă cimbru uscat, 1/2 linguriţă de coajă de lămâie rasă, 5 linguri de vin alb şi 1 lingură de vinars. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min., până ce se evaporă tot lichidul. Se lasă să se răcească.
Se pasează şi se înglobează 200 g unt moale, sare şi piper. Pateul se aşază într-un borcan, se închide ermetic şi se dă la frigider cel puţin 5 ore. Se serveşte cu felii de pâine prăjită şi cimbru uscat.
Pate de ficat de pui cu crostini
Pofta buna!