Pate de ficat de pui cu crostini

Printeaza

Se spală şi se şterg 300 g ficăţei de pui; se îndepărtează grăsimea şi pieliţele. Se toacă 100 g castane (fierte, împachetate la vacuum). Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se încing 4 linguri unt şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ficăţeii şi se prăjesc 2-3 min.

Se adaugă castanele, 1/2 linguriţă cimbru uscat, 1/2 linguriţă de coajă de lămâie rasă, 5 linguri de vin alb şi 1 lingură de vinars. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min., până ce se evaporă tot lichidul. Se lasă să se răcească.

Se pasează şi se înglobează 200 g unt moale, sare şi piper. Pateul se aşază într-un borcan, se închide ermetic şi se dă la frigider cel puţin 5 ore. Se serveşte cu felii de pâine prăjită şi cimbru uscat.

Pate de ficat de pui cu crostini

Pate de ficat de pui cu crostini

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.