Pate de conopida din: conopida, caju, seminte, ulei, curry, lamaie. Ingrediente: 3 linguri caju 2 linguri seminţe de floarea-soarelui 2 linguri seminţe de bostan 1 ardei 4 linguri ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă pudră de curry sucul de la 1 lămâie 1/2 conopidă marar rosii Mod de preparare: Se pun la hidratat 3 linguri […]
Pate de ficat de rata
PrinteazaPate de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac, cimbru, smantana, sare, piper.
- 400 g ficat de rata
- 220 g unt
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe mici
- 4 linguri coniac
- o lingurita cimbru
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
pentru servit:
- 200 g boabe de piper amestec
Mod de preparare:
Se topesc 40 g de unt si se pune ficatul la prăjit atât cât să-şi schimbe culoarea, pentru 4-5 minute.
Se adaugă coniacul, se flambează şi apoi tot conţinutul tigăii se pune în robot alături de smântână.
In 25 g unt topit se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă usturoi, cimbru, sare şi piper.
Apoi, se pune ceapa peste ficat şi se mixează cu restul untului. Se gustă si se potriveşte de sare şi piper.
Pe o folie alimentară transparentă se presară piper măcinat mai mare. Se întinde pentru a obţine un strat uniform şi apoi se pune crema de ficat.
Cu ajutorul foliei se rulează uşor crema de ficat, pentru a obţine un sul care se strânge la capete şi se dă la rece de pe o zi pe alta.
Pate de ficat de rata
Pofta buna!
poate iti place si:
Pate de casa cu unt
Pate de casa cu unt din: ficat de pui, ceapa, unt, coniac, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui o ceapă 50 ml coniac o linguriţă ulei o linguriţă unt sare piper Mod de preparare: Ceapa curăţată şi tăiată se pune la călit în ulei şi unt. Se adaugă ficatul curăţat şi spălat […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/pate-ficat-rata html