Pate de ficat cu rozmarin
PrinteazaPate de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin.
- 1 kg ficat de vitel
- 1 pachet (200 g) unt
- 100 ml ulei
- 2-3 cepe
- 1 castravete in otet
- sare
- piper
- putin cimbru de gradina
- cateva masline
- rozmarin, de preferat verde
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Când a devenit sticloasă, adaugi ficatul, în prealabil spălat şi tăiat în cubuleţe. După ce ficatul s-a pătruns, îl laşi să se răcească. Dai de două ori prin maşina de tocat ceapa şi ficatul.
Mixezi într-un bol untul moale, aflat de 1 oră la temperatura camerei, împreună cu pasta de ficat. Condimentezi pasta după gust şi încorporezi pe rând felii de măsline şi castra¬vetele decojit şi tăiat în cubuleţe cât mai fine. La final sărezi, dacă mai este nevoie.
Tapetezi cu folie de plastic o mică tavă pentru chec, aşezi câteva crenguţe de rozmarin şi întinzi dea¬supra pasta de ficat. O consumi după ce ai răcit-o în frigider 2-3 ore.
Pate de ficat cu rozmarin
Pofta buna!