Pate de ficat cu seminte de dovleac
PrinteazaPate de ficat cu seminte de dovleac din: ficat de pui, ficat de rata, seminte de dovleac, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, nucsoara, frunze de dafin, cimbru verde, sare de mare, piper.
- 300 g ficat de pui
- 100 g ficat de rata
- 100 g seminte de dovleac
- 150 g unt
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 400 ml supa de pui
- 1/2 lingurita nucsoara
- 2 frunze de dafin
- cimbru verde
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Cureti ficatul mai întâi, eliminând cu atenţie fierea. Speli apoi ficatul şi îl laşi la scurs într-o strecurătoare, într-o tigaie topeşti 50 g unt, adaugi ceapa şi usturoiul tocate mărunt, Iar când se înmoaie, adaugi ficatul de pui şi de raţă.
Laşi pe foc aproximativ 3 minute, apoi adaugi supa de f?ui, foile de dafin şi cimbrul verde. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă până scade tot lichidul. Transferi ficaţii într-un alt vas şi îi mărunţeşti cu ajutorul unui blender.
Rumeneşti seminţele de dovleac câteva minute în cuptor, le măriin’ţeşti cu un cuţit, apoi le încorporezi în pate.
Adaugi untul rămas, amestecând uşor. Condimentezi cu nucşoară, sare, piper.
Serveşti pateul pe pâine de casă, rumenită uşor în cuptor şi decorezi cu ceapă roşie.
Dacă păstrezi pateul mai multe zile, îl poţi pune în vase mai mici, acoperindu-le cu puţin unt topit.
Pate de ficat cu seminte de dovleac
Pofta buna!