Pate de vinete cu ciuperci din: vinete coapte, ciuperci, ceapa, rosii deshidratate, masline, usturoi, ulei de masline, sare, piper, pantrunjel verde. Ingrediente: 250 g vinete coapte 100 g ciuperci din conservă 100 g ceapă 4-5 roșii deshidratate, în ulei 100 g măsline 1 cățel de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde […]
Pate fin
PrinteazaPate fin din: unt, ficat de pui, vin de Madeira, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, smantana, sare si piper.
Ingrediente:
- 225 g unt
- 400 g ficăţei de pui
- 45-60 ml vin Madeira (sau rom alb)
- 3 cepe roşii mari
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de cimbru verde
- 2 linguri de smântână grasă
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Topeşte într-o crăticioară 75 g de unt la foc mic până apar bule şi devine clar.
Topeşte 40 g de unt într-o tigaie şi prăjeşte ficăţeii tăiaţi bucăţi până se rumenesc uniform (dacă îi prăjeşti prea mult, se vor întări).
Adaugă vinul şi lasă-i să se răcorească. Pune ficăţeii în robotul de bucătărie.
Topeşte 25 g de unt şi căleşte ceapă până se înmoaie. Adaugă usturoiul tocat fin şi mai prăjeşte 2-3 minute.
Adaugă acest amestec peste ficăţei, împreună cu untul rămas şi smântână. Mixează până obţii o pastă fină.
Adaugă sare, piper şi cimbru. Amestecă. Toarnă în folie alimentară şi leagă la capete. Ţine 4 ore la rece.
Taie în rondele şi serveşte pe biscuiţi săraţi.
Pate fin
Pofta buna!
poate iti place si:
Pate de vinete cu ciuperci
Pofta buna!