Pate de gasca
PrinteazaO reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt, foi de dafin, sare si piper.
- 600 g ficat de gasca
- 1 cana cu lapte
- 4 galbenusuri
- 150 g unt
- 3 foi de dafin
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei, într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin.
Când începe să clocotească, pune ficatul şi fierbe-l vreo 15- 20 de minute, la foc moderat. Lasă-l apoi la răcit în apa în care a fiert. Taie-l cubuleţe potrivite. Trece printr-o sită deasă doar jumătate din cantitatea de ficat.
Separat, freacă într-un castron untul tăiat cubuleţe cu gălbenuşurile şi un praf de sare. Adaugă pasta de ficat, iar după ce s-a omogenizat, pune restul de ficat tăiat cubuleţe. Pateul astfel obţinut, pune-l în castronele şi păstrează-l la rece.
Pate de gasca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pate de gasca
- pateu de gasca