Pate in crusta
PrinteazaPate in crusta din: pulpe de pui, carne de rata, muschi de porc, file de curcan, foie gras, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, stafide, ciuperci, sare, piper, nucsoara, oua, zahar, coniac, vin, gelatina, amidon, unt.
- 1 kg pulpe de pui
- 1 kg carne de raţă feliată
- 500 g muşchi de porc
- 500 g file de curcan
- 500 g foie gras
- 300 g cepe eşalote
- 400 g morcovi
- 100 g ţelină
- 50 g pătrunjel
- 600 g ciuperci
- 100 g stafide
- 200 g untură de gâscă
- 20 g sare
- 5 g piper
- 2 g nucşoară
- 5 g zahăr
- 80 ml coniac
- 120 ml vin alb dulce
- 3-4 ouă
- 1 kg gelatină
- 250 ml vin
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 500 g amidon de cartofi
- 900 g unt
- 40 g sare
- 3-4 ouă
- 250 g apă
- 50 g oţet
Mod de preparare:
Taie toate tipurile de carne în cubuleţe de 4 mm, apoi amestecă-le cu condimentele. Toacă mărunt toate legumele, iar ciupercile în bucăţi puţin mai mari.
Căleşte legumele, toarnă desupra vinul alb, apoi lasă-le la rece. Curăţă foie gras, sărează-l, feliază-l şi lasă-l la rece. Il vei tăia mai târziu în cubuleţe pentru a-l adăuga în preparatul final, înmoaie stafidele în coniac.
Pregăteşte aluatul din făină, unt şi amidon. Adaugă ouăle, sarea şi apa şi frământă bine. Adaugă treptat oţetul pentru a evita modificarea culorii. Lasă la rece 2 ore. Tapetează o formă de chec cu acest aluat.
Amestecă toate ingredientele pentru umplutură şi umple forma de copt începând cu extremităţile, îndesând bine. Unge marginile cu gălbenuş.
Incălzeşte cuptorul la 200 grade C. Coace rulada până obţii o culoare brun deschis, micşorează temperatura la 180 grade C şi coace până când umplutura s-a copt suficient.
Lasă să se răcească în tavă, apoi toarnă deasupra gelatina dizolvată în vin. Lasă la rece să se întărească.
Pate in crusta
Pofta buna!